Feng Shui

bestaat uit de Vormschool, deze bestudeert de vormen in je omgeving en de Astrologische school (Flying stars), deze betudeert de energieen van het huis en van de bewoner, met de bedoeling om deze op elkaar af te stemmen.

Voor meer informatie kun je de Fengshui pdf van mij lezen (zie onderaan pagina).

 

Vormschool Feng Shui is van oudsher een studie van de intieme relatie tussen de mens en de natuur om hem heen, zoals het landschap, klimaat, zijn directe omgeving, huis, vormen, kleuren, dieren, geluiden enz.

De vormen zijn objectief waarneembaar en staan symbool voor de energie die uitgestraald wordt. Hoewel de energie vaak niet zichtbaar is, kan de de werkzaamheid ervan vastgesteld worden, positief en negatief.
Hoe een bepaald individu met deze energie omgaat is bepalend voor de uitkomst.
Bewust contact maken in de relatie met je omgeving (hier en nu) is wezenlijk om te begrijpen wat er op je afkomt en om innerlijk te voelen wat de boodschap is en hoe je moet reageren.

 

Bij problemen zijn er ook verschijningsvormen in de omgeving die een aanwijzing geven dat er een conflict is.
Het is belangrijk je waarneming en je bewustzijn zo uit te breiden dat je de betekenis achter de verschijningsvormen gaat zien en ervaren.
Daarom vind ik een goed interview belangrijk om de ervaring en de beelden bewust te maken die in je leven en tevens wat je graag zou willen dat er gebeurt. Zo kunnen de uiterlijke als de innerlijke omstandigheden in een zinvolle relatie met elkaar gebracht worden.
De kracht en de oplossing liggen altijd in de persoon zelf, niet in uiterlijke gebeurtenissen. Ga je alleen af op oplossingen buiten jezelf, dan schep je afhankelijkheid en bijgeloof.

 

De theorie achter Feng Shui is dat als er een schadelijke energie is, of je vindt iets verontrustends, bewust of onbewust, dat je lichaam en je geest een weg zullen proberen te vinden om ermee om te gaan. Dat zal meer en meer van je vitale energie in beslag nemen.
We zeggen dan dat dit slechte Feng Shui is, omdat dit je in de loop van de tijd zult verzwakken, of je het nu bewust bent of niet.

Het slechts gebruiken van een Feng Shui middel voor een oplossing is als het nemen van een dosis aspirine, het geeft je een oplossing voor de korte termijn, maar je hebt de oorzaak niet verwijderd en de negatieve energie blijft je vitale energie voor het leven verzwakken en dat kan weer tot andere problemen leiden.
Heel vaak is het probleem zowel materieel (fysiek) als een psychologisch probleem, dus beide type oplossingen zijn nodig, materieel als wel psychologisch om goede Feng Shui te scheppen.

 

Astrologische Feng Shui is later gekomen en geeft via de Flying Stars symbolisch een extra betekenis aan de vormen in je omgeving.

Feng Shui komt van de twee Chinese karakters wind en water (Hemel en aarde, waar de mens tussen staat).

~Wind is als kosmische Qi wat van boven naar beneden komt en door de wind gedragen en vervoerd wordt. Aarde stopt deze Qi. (kosmische Qi is getransformeerd tot Aarde Qi)
~Water is als aarde Qi die uit de aarde omhoog komt en door water opgevangen en vervoerd wordt. Water dat stil wordt (een meer, vallei, een vijver in de tuin) stopt de Qi, houdt Qi vast en accumuleert op die plek.

 

Fundamenteel is dat Qi (energie) uit acht verschillende richtingen komt naar een punt dat we als het centrum nemen (Taiji), zoals bv. het centrum van een huis of een kamer.
De soort Qi dat binnen komt wordt bepaald door de astrologische kaart van het huis die in een bepaalde tijd is gebouwd.
Alles heeft een Taiji, maar zonder muren en dak is geen astrologische sterrenkaart.

Buiten het huis zijn het de vormen die je in de bepaalde Qi richting van het huis kunt evalueren m.b.t. hoe deze het huis beinvloeden.
Aanpassingen worden dan geplaatst volgens de Taiji van het huis.

Ik gebruik beide Feng Shui scholen in mijn praktijk.

 

Als ik een astrologische trekking van het huis en de bewoner(s) maak, heb ik 2 bezoeken nodig om na de kompastrekking van het huis de Astrologische kaart te maken.
In het tweede bezoek kan ik aan de hand hiervan mijn advies geven en de aanpassingen bespreken.

Voor het maken van een Astrologische kaart, heb ik het volgende nodig:
@ Geboortedatum van de bewoner(s)
@ Een plattegrond van het huis, op schaal
@ Het jaar waarin het huis gebouwd is

 

Hier nog wat tips:

*Maak je huis schoon en ruim rommel op. Als dat niet lukt (ziek, moe, geen tijd) kan je dit zien als een signaal dat er blokkades in of buiten je huis zijn.
* Zorg dat in- en uitgangen vrij zijn. Mensen die het huis ingaan brengen Qi in het huis.
* Houd het centrum van je huis/je kamer open voor een goede Qi circulatie. Qi gaat in spiralen en kan zo goed in huis blijven circuleren.
* Yin en Yang: passief en actief. Doe actieve dingen in woonruimte, keuken, werkruimte en zorg voor een rustige omgeving in de slaapruimte.
* Zorg voor een goede "Mountain" = muur, achter je bed of bank in de woonkamer, of achter jezelf als je werkt aan een bureau.
* Ingangen en openingen zijn "water". Op een goede "Waterstar" geeft dit voorspoed, daarom moet je daar geen rommel (blokkades) hebben.

Mountain staat voor welzijn, gezondheid en relaties en Water voor geld, kansen, werkmogelijkheden.

 

Een voorbeeld van een "Flying star chart":

 

* Voor meer informatie over Feng Shui:Feng Shui (pdf)

 

* U kunt me ook mailen als U met vragen zit:~Contact~

 

© Copyright 2019 Muus de Ridder |